ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ ДО МУЗИЧНО-ЕСТЕТИЧНОГО ВИХОВАННЯ УЧНІВ У 1991 –2018 РР. - BOHDANOVYCH, V. (Витоки педагогічної майстерності, 2019)
У статті розглядається організація підготовки майбутніх учителів початкової школи до музично-естетичного виховання учнів в Україні у 1991 – 2018 рр., з огляду на констатоване у цей період посилення значення музики в суспільному житті та побуті українців. Розглянуто сучасні нормативні документи в галузі освіти, які засвідчили особливу увагу до освіти з боку держави і на основі яких сформовані об’єктивні орієнтири стратегії розвитку української національної освіти на підтримку людини. Проаналізовано програми педагогічних ЗВО з музичної підготовки майбутніх учителів початкової школи початку ХХІ ст. Проаналізований галузевий стандарт вищої освіти, зокрема освітньо-професійну програму підготовки бакалавра за спеціальністю 6.010102 Початкова освіта. Виокремлені найпоширеніші форми роботи студентів, спрямовані на їхнє музично-естетичне виховання.