МЕДІАКОМПЕТЕНТНІСТЬ ЯК ЧИННИК РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ КЕРІВНИКА ЗАКЛАДУ ОСВІТИ - KOZLOV, D. (Витоки педагогічної майстерності, 2019)
Розвиток інформаційної культури та модернізація освіти розглядаються як необхідні умови формування високої медіакомпетентності, забезпечення ефективності міжкультурного спілкування та прийняття мультикультурного характеру сучасного життя. При цьому медіакомпетентность розглядається як елемент інноваційної культури майбутнього керівника закладу освіти. Зазначимо, медіакомпетентніть стає частиною професійної субкультури фахівців, умовою соціалізації особистості в сучасному медіа-, фактором успішності людини в мінливому соціумі. Медіакомпетентність виступає як ефективний засіб отримання нових знань; спосіб самопрезентації та реалізації потенційних можливостей особистості майбутнього керівника закладу освіти. Проведений нами аналіз літератури показав, що в даний час дослідницький інтерес до проблем формування медіакомпетентності майбутнього керівника закладу освіти тільки зростає, до вивчення означеної проблематики підключаються фахівці суміжних галузей наукового знання, розробляються та впроваджуються програми з медіаосвіти майбутнього керівника закладу освіти.