ПРОЕКТУВАННЯ ЦИФРОВИХ ОСВІТНІХ РЕСУРСІВ ЗАСОБАМИ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ - HRYNKO, V. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
Проектування цифрових освітніх ресурсів засобами цифрових технологій у процесі навчання майбутніх учителів початкової школи автор розглядає як один із шляхів вирішення проблеми недостатнього рівня впровадження цифрових освітніх ресурсів у навчальний процес освітніх закладів. У статті уточнюються поняття «цифрова освітня технологія» та його взаємозв’язок з поняттям «цифрові освітні ресурси» та зазначено, що поняття «цифрова технологія» вживається для опису технологій створення, передачі та збереження інформаційних повідомлень, що передбачає кодування їх змісту за допомогою цифр, а поняття «цифровий ресурс» використовується для опису інформаційних носіїв, що створені за допомогою цифрових технологій. Якщо застосування цифрової технології, та цифрового ресурсу здійснюється для реалізації завдань освітнього характеру, то автор радить вживати категорії «цифрова освітня технологія» та «цифровий освітній ресурс». Важливим завданням застосування цифрових освітніх технологій є проектування цифрових освітніх ресурсів.