УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ЗАНЯТЬ ІЗ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ СТУДЕНТІВ ВИЩИХ ОСВІТНІХ ЗАКЛАДІВ НА СУЧАСНОМУ ЕТАПІ РЕФОРМУВАННЯ ОСВІТИ - NOVITSKA, N. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
Автор має на меті означити критерії оцінки індивідуальних особливостей фізичного розвитку і адекватних йому норм рухової діяльності. Матеріал і методи: аналітичне узагальнення даних літератури, клінічна антропометрія обстежуваного контингенту, використання ознакових семантичних просторів, методи оцінки біологічного віку. Результати: розглядається природа побудови стандартів для контролю за рівнем фізичного розвитку та оцінки фізичної підготовленості студентів. Зроблено висновки: вдосконалення занять з фізичного виховання у ЗВО на сучасному етапі реформування освіти повинно ґрунтуватися на врахуванні індивідуального фізичного розвитку, наявного рівня фізичної підготовленості та поточного фізичного стану студента.