ОСОБЛИВОСТІ ІНТЕРАКТИВНИХ МЕТОДІВ НАВЧАННЯ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ЯК ІНОЗЕМНОЇ (НА ТЕХНІЧНИХ ФАКУЛЬТЕТАХ) - SHLENEVA, M. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
У статті розглядаються особливості інтерактивних методів навчання української мови як іноземної на технічних факультетах університетів. У реаліях сучасної освіти представлені інтерактивні підходи до навчання іноземних студентів української мови, які сприяють її поглибленому та всебічному вивченню, розкриваються деталі їх застосування та робиться висновок щодо найефективніших серед них. Застосування інтерактивних форм праці розглядається як таке, що сприяє засвоєнню навчального матеріалу і сприяє поліпшенню результатів дослідження. Доводиться думка, що інтерактивне навчання є процесом навчання, яке відбувається тільки через постійну, активну взаємодію викладача зі студентами. Такі методи дослідження досить популярні у практиці вивчення української мови як іноземної, оскільки вони допомагають зробити навчальний процес більш ефективним.