НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНА ШКОЛА Л. ОРШАНСЬКОГО З ХУДОЖНЬО-ТРУДОВОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЙ - ARTYUSHENKO, P. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
У статті охарактеризовано науково-педагогічну школу Л. Оршанського (Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка) як самобутній колектив учених, що плідно займається проблематикою художньо-трудової підготовки майбутніх учителів трудового навчання та технологій. Специфікою науково-педагогічної школи визначено: обґрунтування педагогічної системи підготовки вчителів трудового навчання і технологій за спеціалізацією «Декоративно- ужиткове мистецтво» та її методичного забезпечення, створення відповідних алгоритмів художньо- трудової діяльності студентів, розробку та впровадження в діяльності факультетів технологій вітчизняних педагогічних вишів комплексної теми «Теоретико-методичні засади проектування інноваційних педагогічних систем підготовки фахівців у галузі технологічної та професійної освіти», у рамках якої захищено докторські та кандидатські дисертації.