ВЗАЄМОЄВ’ЯЗОК ХУДОЖНЬО-ГРАФІЧНОЇ ТА ПРОФЕСІЙНО-ПЕДАГОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ У ПІДГОТОВЦІ ФАХІВЦІВ ТЕХНОЛОГІЙ І ДИЗАЙНУ - HRYTSENKO, L.; STRASHKO, L. (Витоки педагогічної майстерності, 2019)
У статті проаналізовано особливості та проблеми формування сучасної художньо-графічної компетентності фахівців технологій і дизайну. визначено і розкрито шляхи її формування у майбутніх фахівців технологій і дизайну як складника їхньої професійно-педагогічної компетентності. Обґрунтовано необхідність урахування взаємозв’язку художньо-графічної та професійно-педагогічної компетентностей у підготовці майбутніх фахівців технологій і дизайну. Наукова новизна дослідження полягає в розробці структурно-логічноґо механізму взаємозв’язку художньо-графічної і професійно-педагоґічної компетентностей. Практичне значення дослідження полягає у визначенні напрямів удосконалення організації теоретичної і практичної підготовки фахівців технологій і дизайну через виконання системи творчих завдань, спрямованих на розвиток як художньо-графічної, так і професійно-педагогічної компетентностей.