СТРУКТУРА ОРГАНІЗАЦІЇ НАУКОВО-ДОСЛІДНОЇ РОБОТИ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ - POLONSKYI, O. (Витоки педагогічної майстерності, 2019)
У статті визначено роль та місце науково-дослідницької діяльності у системі професійної підготовки майбутнього офіцера національної гвардії, яка є основою формування науково-дослідної компетентності фахівця. Визначено стратегічні завдання підготовки фахівців у Національній академії Національної гвардії України. Встановлено, що науково-дослідна робота академії здійснюється за напрямками п’яти факультетів: оперативно-тактичний; командно – штабний, факультет логістики, гууманітарний факультет та київський факультет. На основі комплексного аналізу встановлено, що Науково-дослідний центр службово-бойової діяльності Акдемії призначений для наукового забезпечення подальшого розвитку НГУ. Визначено завдання і напрямки діяльності науково-дослідних лабораторій академії. Досліджено структуру та склад науково-технічної ради, визначено функції та напрямки діяльності її секцій: секція військових наук; секція технічних наук; секція гуманітарних наук; секція економічних наук.