ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ У РОБОТІ ПОЛТАВСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЕКОЛОГО-НАТУРАЛІСТИЧНОГО ЦЕНТРУ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ - BRIDZHAK, L. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
У статті автор ставить проблему пошуку оптимальних форм і методів роботи з вихованцями закладу позашкільної освіти з метою формування соціально зрілої людини, яка буде успішною в майбутньому. На прикладі роботи педагогічного колективу екоцентру висвітлюється один з найважливіших напрямків роботи закладу - перебудова змісту та якості освіти, застосовування надбань науки і практики, поєднання традиційних і нетрадиційних форм навчально-виховної роботи. Розкрита суть педагогічних інновацій, які впроваджуються у позашкільному закладі.