ПОЛТАВСЬКИЙ УЧИТЕЛЬСЬКИЙ ІНСТИТУТ І АНТОН СЕМЕНОВИЧ МАКАРЕНКО У 1917 РОЦІ - BULAVA, L.; MASHCHENKO, O. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
У статті, на основі архівних матеріалів та джерел, аналізуються події, які відбувалися в Полтавському учительському інституті впродовж 1917 року. На фоні цих подій автори пропонують трактування окремих проблемних моментів у біографії А.С. Макаренка.