СПЕЦКУРС «МЕТОДИКА ОРГАНІЗАЦІЇ ДОПРОФІЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ З ХІМІЇ УЧНІВ ОСНОВНОЇ ШКОЛИ» ЯК СКЛАДОВА ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ХІМІЇ - BLAZHKO, O. (Витоки педагогічної майстерності, 2017)
У статті розглядається проблема підготовки майбутнього вчителя хімії до реалізації допрофільної підготовки учнів основної школи. Визначено зміст та структуру спецкурсу “Методика організації допрофільної підготовки з хімії учнів основної школи” як складової професійної підготовки майбутнього вчителя хімії. Розкрито мету та завдання вивчення спецкурсу, охарактеризовано основні знання та уміння, якими мають оволодіти студенти під час його вивчення. Наведено тематичний план викладання спецкурсу, висвітлено тематику практичних занять, індивідуальних навчально-дослідних завдань та завдань для педагогічної практики.