ОСВОЄННЯ ДОСВІДУ ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЗА ФАХОМ МАЙБУТНІМИ ЛІКАРЯМИ В ПРОЦЕСІ ПРИРОДНИЧО-НАУКОВОЇ ПІДГОТОВКИ - MAKARENKO, V. (Витоки педагогічної майстерності, 2017)
Автором проаналізовано можливості освоєння досвіду творчої діяльності за фахом майбутніми лікарями в процесі природничо-наукової підготовки; виявлено, що фахова компетентність лікаря формується і вдосконалюється із освоєнням досвіду творчої діяльності за фахом; запропоновано з метою освоєння та збагачення досвіду творчої діяльності за фахом використовувати у процесі природничо-наукової підготовки комплекс педагогічних умов; наведено приклади реалізації цього підходу засобами професійно-спрямованого навчання у процесі природничо-наукової підготовки; подано результати експериментальних досліджень проведених у медичних вишах; намічено перспективи подальших розвідок