УРОК ФІЗИКИ В СИСТЕМІ ОСОБИСТІСНО ОРІЄНТОВАНОГО НАЧАННЯ - MAKARENKO, K. (Витоки педагогічної майстерності, 2017)
Розглянуто основні підходи до формулювання понять «мета уроку» і «завданя уроку» та типізацію проблемних ситуацій; виявлено напрямки підсилення особистісної направленості змісту матеріалу уроку; розкрито механізми конструюванню мети і задач уроку та його змісту в системі особистісно орієнтованого навчання на межі зв’язку з компетентнісним підходом; наведено приклади створення проблемних ситуацій у процесі навчання фізики, які дають можливість підсилити мотиваційний компонент уроку.