МІЖНАРОДНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ АКАДЕМІЧНИХ СВОБОД ЯК СУТНІСНОЇ ХАРАКТЕРИСТИКИ АВТОНОМІЇ ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ - MOKLIAK, V. (Витоки педагогічної майстерності, 2017)
Розглянуто академічні свободи як один із основних принципів ефективної діяльності вищого навчального закладу. Проаналізовано академічні свободи в контексті основних міжнародних документів у сфері вищої освіти. Доведено, що академічні свободи у вищій школі є одним із основних прав людини, а їхні основні компоненти – свобода викладання, навчання та наукової діяльності (а також свобода творчості та поширення знань).