ОБГРУНТУВАННЯ ВИБОРУ МЕТОДУ МОДЕЛЮВАННЯ У ДОСЛІДЖЕННІ ПРОЦЕСУ РОЗВИТКУ ПОЛІКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ - SULTANOVA, L. (Витоки педагогічної майстерності, 2016)
У статті представлено узагальнене визначення моделювання як методу науковго пізнання й визначено специфічні особливості моделювання. Дано універсальне визначення моделі, яка є відмінну рису моделювання за Марвіном Мінським. Проаналізовано етапи моделювання. Охарактеризовано класифікацію моделей за Б.О. Глінським. Обгурнтовано логіку вибору нами структурно‐ функціональної моделі для дослідження розвитку полікультурної компетентності.