ПСИХОЛОГO-ПЕДАГОГІЧНІ АСПЕКТИ МОВНОЇ ПІДГОТОВКИ ПРИ ВИВЧЕННІ БІОЛОГІЧНИХ ДИСЦИПЛІН ІНОЗЕМНИМИ СЛУХАЧАМИ - OVCHARENKO, O.; KUSHPIL, N.; KOLECHKINA, I. (Витоки педагогічної майстерності, 2021)
У статті проаналізовано ключові психолого-педагогічні аспекти мовної підготовки при вивченні біологічних дисциплін іноземними слухачами навчально-наукового центру з підготовки іноземних громадян Полтавського державного медичного університету. Окреслено базові питання вивчення мови біологічних дисциплін як інструменту психолого-педагогічної адаптації іноземних слухачів до вітчизняного освітнього середовища. Авторами доведено результативність врахування індивідуальних мовленнєвих компетентностей іноземців як підґрунтя для подальшої фахової підготовки у ЗВО.