НАЦІОНАЛЬНІ ТЕЗАУРУСИ ПРЕДМЕТНИХ ГАЛУЗЕЙ ЯК ВАЖЛИВИЙ ІНСТРУМЕНТ ПРОФЕСІЙНО-МОВЛЕННЄВОЇ ПІДГОТОВКИ ІНОЗЕМНИХ СТУДЕНТІВ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ МЕДИЧНОГО ПРОФІЛЮ - SKIBUN, N. (Витоки педагогічної майстерності, 2021)
У статті розглянуто важливість та необхідність формування і використання україномовних спеціалізованих ресурсів-тезаурусів різних сфер, які виступатимуть дієвим інструментом професійно-мовленнєвої підготовки іноземних студентів у закладах вищої освіти медичного профілю не тільки у рамках отримання базової вищої освіти, а й отримання нових знань у рамках неперервної освіти (упродовж всього життя). Наголошено, що національний україномовний тезаурус повинен бути адаптованим та\або тотожним загальносвітовим тезаурусам (на сьогодні досить поширеними є англомовні тезауруси для світового ринку праці та світового освітнього простору).