ПІДГОТОВКА МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ДО НАВЧАННЯ ШКОЛЯРІВ ОСНОВАМ САМООБОРОНИ - MOMOT, O.; NOVIK, S.; SVERTNIEV, O.; SHOSTAK, Y. (Витоки педагогічної майстерності, 2022)
У статті обґрунтовується необхідність підготовки майбутнього вчителя фізичного виховання до навчання учнів закладу загальної середньої освіти основам самооборони. Презентується зміст курсу «Теорія та методика викладання самооборони». Розглядаються специфічні аспекти роботи зі школярами, які націлюють на розширення змісту підготовки вчителя від техніки самозахисту до проблем його психолого-педагогічного забезпечення.