ПРАВОВА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ОСВІТНЬОГО МЕНЕДЖЕРА ТА ЇЇ ФОРМУВАННЯ В УМОВАХ МАГІСТРАТУРИ - BABENKO, I. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
У статті розглядається назріла в новітніх умовах гостра необхідність нових підходів до фахової підготовки менеджерів навчальних закладів в аспекті правової компетентності, на чому наголошує чинне законодавство, нормативні документи МОН України. Виокремлюються переваги використання ситуаційного підходу, котрий органічно пов’язується із діяльнісним у процесі педагогічного формування правової компетентності майбутнього менеджера в умовах магістратури. Автор наголошує на тому, що не лише на основі вивчення класичних дисциплін з права, але й за нових підходів до викладання (приміром, ситуаційно-діяльнісного), можна успішно формувати правову компетентність майбутніх менеджерів освіти.