СУЧАСНИЙ СТАН ТА ШЛЯХИ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ЕКОЛОГІЯ» В ПОЛТАВСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ ПЕДАГОГІЧНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА - GOMLYA, L.; DYACHENKO-BOGUN, M.; SHKURA , T.; ROKOTYANSKA, V.; ORLOVSKY, O. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
У статті розглянуто стан вищої екологічної освіти в Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка. Висвітлено етапи формування (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 101 «Екологія». Проаналізовано пріоритетні напрями професійного становлення викладачів природничих дисциплін. Розглянуто шляхи поліпшення якості підготовки фахівців-екологів у Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка.