РЕСУРСНО-ОРІЄНТОВАНА МОДЕЛЬ ФОРМУВАННЯ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З ІНФОРМАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА У ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ ОСНОВ ПРОГРАМУВАННЯ - KONONETS, N.; BALIUK, V.; KHUDOLII, I.; KOLESNIK , V. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
Презентується ресурсно-орієнтована модель формування цифрової компетентності (ЦК) майбутніх фахівців з інформаційної діяльності підприємства у процесі вивчення основ програмування, котра розглядається як комплекс організаційно-методичних умов – специфічних взаємопов’язаних факторів (мети, змісту, форм та методів навчання, інформаційних, цифрових освітніх ресурсів тощо), необхідних для здійснення системного впливу на особистість студентів з метою формування усіх компонентів цієї компетентності. Її ключова ідея: формування ЦК майбутніх фахівців з інформаційної діяльності підприємства через вивчення основ програмування є комплексним процесом, націленим на розвиток у студентів системи знань, вмінь і навичок використання цифрових технологій, спеціального програмного забезпечення, мов програмування, здатність застосовувати ці знання для організації і функціонування підприємницьких, торговельних структур. Виокремлено й схарактеризовано 5 взаємопов’язаних блоків моделі (цільовий, змістовий, організаційний, функціональний , результативний).