ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНА ТВОРЧІСТЬ ЯК ФАКТОР ФОРМУВАННЯ ТВОРЧОЇ ОСОБИСТОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ТЕХНОЛОГІЙ - SRIBNA, Yu. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
У сучасних умовах освіта виступає важливим фактором відродження нації, виховання у молоді національної свідомості гармонійно розвиненої особистості майбутнього вчителя технологій – носія кращих надбань національної та світової культури, здатного до саморозвитку та самовдосконалення, до передачі досвіду своїм вихованцям-школярам. У статті розглядаються особливості декоративно-прикладної творчості як фактора формування творчої особистості студента ЗВО. Розкривається ефективна роль народного мистецтва як джерела духовної та естетичної культури майбутнього вчителя технологій. Виявлено потенціал декоративно-прикладної творчості у формуванні творчої особистості майбутнього вчителя технологій.