ФІЛОСОФСЬКІ ЗАСАДИ ЗАСТОСУВАННЯ ТЕОРІЇ І ПРАКТИКИ ПЕДАГОГІЧНОГО ПРОЄКТУВАННЯ АНТОНА МАКАРЕНКА У НЕПЕРЕРВНІЙ ОСВІТІ - STRELNIKOV, V. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
У статті наведено аналіз розвитку теорії і практики проєктування дидактичних систем, які започатковані Антоном Макаренком. Проєктування курсів підвищення кваліфікації у неперервній освіті розглядається автором як цілеспрямована освітня діяльність педагога у закладі неперервної освіти щодо створення проєкту курсів підвищення кваліфікації як інноваційної моделі системи неперервної освіти, орієнтованої на масове використання. Намічене вирішення низки проблем андрагогіки для вироблення концепції проєктування курсів підвищення кваліфікації. Зроблений висновок про актуальність для системи неперервної освіти запропонованої автором концепції проєктування курсів підвищення кваліфікації, яка ґрунтується на ідеях Антона Макаренка, Григорія Ващенка, Василя Сухомлинського, Григорія Костюка та інших вітчизняних дослідників.