ВИВЧЕННЯ ТВОРЧОСТІ МИСТКИНЬ НАРОДНОГО ВИШИВАЛЬНОГО МИСТЕЦТВА ПОЛТАВЩИНИ МАЙБУТНІМИ ВЧИТЕЛЯМИ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ - TYTARENKO, V. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
У статті висвітлено аспекти вивчення творчості мисткинь народного вишивального мистецтва полтавщини майбутніми учителями трудового навчання. Виявлено, що Полтавський край багатий іменами великої кількості представників різних царин народного мистецтва й рукомесла, які славляться своєю оригінальністю, майстерністю, досконалістю і поетичністю та передали свій досвід і традиції рідного краю наступним поколінням. Обґрунтовано важливість завдань, що постають перед педагогічною громадськістю, не лише дидактичного, але й загальнокультурного виміру: ретроспективним методом поступово, безперервно досліджувати все глибші і глибші національні традиції у галузі вишивкарства і відроджувати їх через навчання дітей та молоді.