ОСОБЛИВОСТІ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРАКТИК У СИСТЕМІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ЕКОЛОГІВ - SHKURA, T.; DIACHENKO-BOHUN, M.; HOMLIA, L.; ORLOVSKYI, O.; ROKOTIANSKA, V. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
Статтю присвячено аналізу ролі навчальних та виробничих практик в системі практичної підготовки. Практика студентів передбачає безперервність та послідовність її проведення при одержанні потрібного достатнього обсягу практичних знань і умінь, необхідних для майбутньої роботи. Констатовано, що оволодіння сучасними методами, формами організації та знаряддями праці в галузі їх майбутньої професії, високо ефективно сприятиме формуванню у студентів професійних умінь і навичок для прийняття самостійних рішень під час конкретної роботи в реальних ринкових і виробничих умовах, вихованню потреби систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в подальшій практичній діяльності.