ВПЛИВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА НА ЕМОЦІЙНИЙ СВІТ ЛЮДИНИ ТА СУСПІЛЬСТВО - DUDNYK, Ye. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
Стаття є комплексним дослідженням ролі, яку відіграє музика в формуванні емоційного стану і соціокультурного оточення. Автором висвітлюється значущість музики як ключового елемента культури, спроможного не лише трансформувати емоції на особистому рівні, а й впливати на колективні емоційні досвіди у суспільстві. Особлива увага приділяється ролі музичного мистецтва у формуванні соціокультурних норм і стереотипів. Аналізуюся сучасні наукові підходи до вивчення впливу музичного мистецтва на психічне здоров’я. Автор розглядає можливості використання музичної терапії в клінічній практиці для лікування різних психічних порушень та зміцнення емоційного стану пацієнтів. Як висновок, зазначається, що розуміння впливу музичного мистецтва може мати важливі наслідки для розвитку суспільства. Автор підкреслює значущість інтеграції музичного мистецтва в освітні та терапевтичні практики з метою створення більш збалансованого та емоційно насиченого суспільства.