ВИКОРИСТАННЯ ІСТОРИКО-ПРАКТИЧНИХ АСПЕКТІВ МОНІТОРИНГУ ДОВКІЛЛЯ ПРИ ПІДГОТОВЦІ СТУДЕНТІВ НАПРЯМУ ПІДГОТОВКИ 101 ЕКОЛОГІЯ - DIACHENKO-BOHUN, M.; SOSNOVA, V. (Витоки педагогічної майстерності, 2023)
У статті розглядається історія розвитку моніторингу довкілля від перших спостережень до сучасних технологій та використання історико-практичних аспектів дослідження моніторингу довкілля при підготовці студентів напряму підготовки 101 Екологія. Інформацiя, зібрана завдяки моніторингу довкілля, допомагає ухвалювати рішення про заходи з охорони навколишнього середовища та зменшення впливу людської діяльності на природу. Збір інформації про стан довкілля дозволяє відстежувати ризики, пов’язані з певними видами діяльності, такими як виробництво, транспорт, будівництво тощо. Це допомагає зменшити ризики для здоров’я людей та навколишнього середовища. Студенти можуть використовувати дані моніторингу довкілля для проведення досліджень та проектів з екології та природоохорони.