ХАРАКТЕРИСТИКА ЗМІСТУ ПРАВОВОЇ КУЛЬТУРИ МАГІСТРІВ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ В США ТА УКРАЇНІ - ПЕТРЕНКО, Л.; ЗАХАРОВА, В. (Витоки педагогічної майстерності, 2025)
Розглянуто проблеми формування правової культури магістрів зі спеціальності «Публічне управління та адміністрування». Визначено поняття правової культури магістрів публічного управління. Проаналізовано підходи і методи, які сприяють формуванню правової культури майбутніх державних службовців в США та Україні, враховуючи потреби сучасного ринку та зміни в законодавчому регулюванні. Досліджено відмінності та спільні риси правової культури магістрів, роль правових знань й умінь у роботі, розглянуто особливості їх вивчення в освітньому процесі. Запропоновано шляхи формування правової культури магістрів державного управління в Україні.