ВАРІАТИВНІСТЬ ТРАКТУВАНЬ ПОНЯТТЯ «ДУХОВНІСТЬ» У ДОБУ ВІДРОДЖЕННЯ ТА ЕПОХУ ПРОСВІТНИЦТВА (ПЕДАГОГІЧНІ РОЗДУМИ) - TSYBULKO, O. (Витоки педагогічної майстерності, 2019)
У статті проаналізовано розуміння сутності «духовності» у добу Відродження та епоху Просвітництво. Вказано на зв’язок таких ідей з педагогічними концепціями, з концепціями виховання. Доведено, що кожна з цих культурних епох визначили особливості духовності людини, створюючи середовище її життя.