ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЛЮДСЬКОГО КАПІТАЛУ В ОБ’ЄДНАНІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ - GRУNYOVA, M.; MOROZ, A. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
У статті висвітлюється вплив педагогічних умов на збереження людського капіталу в об’єднаній територіальній громаді. Висвітлено поняття «педагогічні умови», «об’єднана територіальна громада», «людський капітал». Проаналізовано основні проблеми збереження людського капіталу в об’єднаній територіальній громаді. Доводиться думка, що педагогічні умови, як сукупність форм, методів і прийомів, підвищують ефективність навчально-виховного процесу і тим самим позитивно впливають на процес збереження людського капіталу.