МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ У ПРАКТИЦІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ЗІ ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ - MIKHEIENKO, O.; MIKHEIENKO, T. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
У статті розглянуто роль методології у процесі професійної підготовки фахівців. Розкрито сутність та змістові характеристики холістичного, синергетичного, компетентнісного та діяльнісного підходів. Обґрунтовано доцільність їх застосування як методологічної основи забезпечення ефективності навчального процесу та успішності практично-прикладної діяльності фахівців зі здоров’я людини.