ІСТОРІЯ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛІВ ПРИРОДОЗНАВСТВА В ПОЛТАВІ (1919-1933 РОКИ) - GRYNYOVA, M.; BULAVA, L.; MASHCHENKO, O. (Витоки педагогічної майстерності, 2019)
У статті аналізується історія природничо-наукової освіти в попередниках Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка: Полтавського українського педагогічного інституту (1919–1921), Полтавського інституту народної освіти (1921–1930), та Полтавського інституту соціального виховання (1930–1933). Зокрема, увага акцентується на особливостях організації освітнього процесу та освітнього середовища в ці періоди.