ІСТОРИКО-ПЕДАГОГІЧНІ АСПЕКТИ РЕАЛІЗАЦІЇ ЗДОРОВ'ЯЗБЕРЕЖУВАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У СУСПІЛЬСТВІ - DYACHENKO-BOGUN, M.; RYBALKO, L. (Витоки педагогічної майстерності, 2019)
У статті висвітлюється генезис історичних аспектів а також проводиться аналіз головних тенденцій у розвитку наукових поглядів на збереження здоров’я, виокремленні та обґрунтуванні основних етапів становлення теоретичних концепцій збереження здоров’я людини , ставленні суспільства до проблем здоров’язбереження, які віддзеркалюють динамічний прояв загальнолюдських цінностей і потреб.