РЕАЛІЗАЦІЯ РЕСУРСНО-ОРІЄНТОВАНОГО НАВЧАННЯ ПРИ ВИВЧЕННІ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ - KONONETS, N.; LITVINOVA, O.; MARIUKHYCH, T. (Витоки педагогічної майстерності, 2019)
У статті презентовано результати досвіду створення освітніх сайтів та дистанційних курсів для реалізації ресурсно-орієнтованого навчання, яке тлумачиться як цілісний динамічний процес організації і стимулювання самостійної пізнавальної діяльності студентів із оволодіння навичками активного перетворення інформаційного середовища, засвоєння студентами знань із дисциплін «Українська мова», «Українська література», «Українська мова за професійним спрямуванням» з урахуванням інформаційних потреб обраної освітньої програми, який передбачає оптимальне використання тріадою «студент-викладач-бібліотекар» інформаційних ресурсів. Визначено основні напрями реалізації ресурсно-орієнтованого навчання при вивченні української мови та літератури.