ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ МЕНЕДЖЕРІВ ДЛЯ ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ В СЕРЕДНІХ СПЕЦІАЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ УКРАЇНИ (КІНЕЦЬ ХХ – ПОЧАТОК ХХІ СТ.) - KRAVCHENKO, L.; CHERNYAVSKAYА, O. (Витоки педагогічної майстерності, 2019)
У статті визначено особливості професійної підготовки фахівців з менеджменту соціокультурної діяльності в середніх спеціальних закладах освіти (училищах культури) України на рубежі ХХ-ХХІ ст.; з урахуванням провідних процесів передавання і надбання досвіду – акультурації, соціалізації, ідентифікації – охарактеризовано специфіку формування професійної компетентності майбутніх менеджерів як керівників соціокультурних і мистецьких проектів у сфері дозвілля.