ФОРМУВАННЯ ЗАГАЛЬНОКУЛЬТУРНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ЗАСОБАМИ УКРАЇНСЬОГО КОСТЮМА - TITARENKO, V.; OKHRIMENKO, L. (Витоки педагогічної майстерності, 2019)
У статті розкрито загальнокультурну компетентність, відповідно до Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти. Досліджено, що при вивченні історії українського костюма у майбутніх учителів трудового навчання формується загальнокультурна компетентність: віддзеркалюються знання студентів про культурну спадщину українського народу, культурні надбання в різні історичні епохи. Проаналізовано структуру загальнокультурної компетентності у трьох рівнях: когнітивний, ціннісно-орієнтаційний, комунікативно-діяльнісний.