МОТИВАЦІЯ ДО НАВЧАННЯ СТУДЕНТІВ ПЕДАГОГІЧНОГО ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ - ATAMANCHUK, N.; KURILO, U. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
Проведено теоретичний аналіз проблеми мотивації, охарактеризовано мотивацію навчання, виявлено специфіку мотивації навчання у студентському віці. Здійснено емпіричне дослідження мотивації навчання студентів педагогічного закладу вищої освіти, проведено їх якісний та кількісний аналіз. Зроблено порівняння пріоритетних мотивів навчання для студентів 1 і 4 курсів, відзначено їхні відмінності. Виявлено, що у студентів першого курсу педагогічного ЗВО домінуючими є зовнішні мотиви навчання, а у четвертокурсників внутрішні. Результати дослідження дають підстави стверджувати про важливість педагогічного впливу на розвиток в студентів ЗВО мотивації до навчання, а значить, і до майбутньої професійної діяльності.