РІВНИЙ ДОСТУП ДО ЯКІСНОЇ ОСВІТИ КРІЗЬ ПРИЗМУ ОРГАНІЗАЦІЇ ІНКЛЮЗИВНОГО НАВЧАННЯ В ОПОРНИХ ШКОЛАХ - DENYSIUK, O.; SULIMENKO, D.; DRON, T. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
Розглянуто низку актуальних для сучасної української освіти проблем, зокрема проблему рівного доступу до якісної освіти. Підкреслено, що забезпечення якісними освітніми послугами для учнів незалежно від їх соціального статусу, місця проживання, фінансового потенціалу та інших супутніх факторів є соціальним та гуманітарним завданням держави. Метою статті є вивчення ключових аспектів організації інклюзивної освіти для забезпечення рівного доступу до якісної освіти.