СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКА КОЛОНІЯ ІМЕНІ В.Г. КОРОЛЕНКА: ДОСВІД ВИХОВАННЯ БЕЗПРИТУЛЬНИХ ДІТЕЙ НА ПОЛТАВЩИНІ - ILCHENKO, O. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
Проаналізовано передовий досвід одного з перших на Полтавщині завідувачів- вихователів, хто розпочав справу перевиховання молоді на принципах організованості колективу та згуртованості вихованців навколо спільної виробничої праці, – Федора Даниловича Іванова – очільника дитячої сільськогосподарської колонії ім. В.Г. Короленка.