ПЕДАГОГІЧНА СИСТЕМА АНТОНА МАКАРЕНКА У НАУКОВІЙ РЕЦЕПЦІЇ ФЕДОРА НАУМЕНКА - KALAHURKA, Kh. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
У статті проаналізовано основні напрямки макаренкознавчих досліджень Ф. Науменка. Зокрема, висвітлено розкриття вченим особистості А. Макаренка як педагога-гуманіста, його погляди на організацію виховного процесу, творчого використання макаренківського досвіду у практиці навчально-виховних закладів, звернено увагу на зміст дидактичних ідей.