ФАРМАКОЕКОНОМІЧНИЙ АНАЛІЗ ЯК ІНСТРУМЕНТАРІЙ ОБГРУНТУВАННЯ РАЦІОНАЛЬНОЇ ФАРМАКОТЕРАПІЇ ТА ДОКАЗОВОЇ ФАРМАЦІЇ У ПРОЦЕСІ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ПРОВІЗОРІВ У ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ - KONOVALOVA, L. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
Схарактеризовано фармакоекономічний аналіз як інструментарій обґрунтування раціональної фармакотерапії та доказової фармації у процесі фахової підготовки майбутніх провізорів для розв’язання науково-практичної проблеми удосконалення навчання фармакоекономіки майбутніх провізорів у вищих навчальних закладах, проектування й розробки методики навчання фармакоекономіки майбутніх провізорів та вирішення соціальних завдань щодо запитів кваліфікованих сучасних фармацевтичних кадрів та їх якісної підготовки в системі вищої освіти. З метою удосконалення педагогічного процесу розроблено методику навчання фармакоекономіки майбутніх провізорів у вищих навчальних закладах. Здійснено експериментальне дослідження впровадження методики навчання фармакоекономіки у процесі підготовки майбутніх провізорів у вищих медичних навчальних закладах, проведено педагогічний експеримент. У ході формувального експерименту встановлено позитивну динаміку навчальних досягнень студентів.