ОПТИМІЗАЦІЯ ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ З КІБЕРБЕЗПЕКИ НА ОСНОВІ ІННОВАЦІЙНОЇ ПЕДАГОГІКИ ТА ІНТЕГРОВАНОГО ПІДХОДУ В СИСТЕМІ РЕАЛІЗАЦІЇ КЛЮЧОВИХ КОМПЕТЕНЦІЙ БЕЗПЕКИ В ІНФОРМАЦІЙНОМУ СУСПІЛЬСТВІ - MELNYK, S.; VOSKOBOINIСOV, S. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
Обґрунтовано оптимізацію фахової підготовки майбутніх фахівців з кібербезпеки на основі інноваційної педагогіки та інтегрованого підходу в системі реалізації ключових компетенцій безпеки в інформаційному суспільстві. Визначено, що специфіка фахової підготовки й формування професійної компетентності майбутніх фахівців з кібербезпеки зумовлює застосування інтегрованого підходу, що базується на міжпредметних зв’язках фахових і фундаментальних навчальних дисциплін та ефективного розподілу навчальних модулів в системі професійної підготовки з урахуванням модернізаційних освітніх змін, педагогічної інноватики та застосуванні інноваційних освітніх технологій для формування комплексної готовності до реалізації фахових компетенцій з кібербезпеки.