ТЕХНОЛОГІЇ НАВЧАННЯ ЯК СУПРОВІД ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ - NOSKO, M.; PRONIKOV, O.; TERENTYEVA, N. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
Здійснено аналіз технологій навчання як супроводу підготовки майбутніх учителів у закладах вищої освіти (ЗВО). Зазначається, що технологія є певним механізмом, який повинен привести у перетворюючий рух педагогічну дійсність, всю систему вищої освіти. Проблеми технологій навчання є породженням усвідомлення викладачами ЗВО відриву педагогічної науки від практики. Рушійною силою цього перетворення є практико-орієнтована наука. Наголошується на зустрічному русі теорії та практики, які й породжують технологію. Проаналізовано використання технологій навчання при формуванні освітніх компетентностей у процесі підготовки майбутніх учителів.