ЗМІСТ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНФОРМАТИКИ ДО ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ ЗІ ШКОЛЯРАМИ - PONOMAROVA, N. (Витоки педагогічної майстерності, 2018)
Визначено мету та зміст підготовки майбутніх учителів інформатики до профорієнтації школярів на ІТ-спеціальності . Для впровадження розробленої моделі такої підготовки розроблено її навчально- методичне забезпечення. У відповідності до визначених етапів підготовки майбутнього вчителя інформатики до професійної орієнтації школярів на ІТ-спеціальності встановлено зміст її навчально- методичного забезпечення: на базовому етапі підготовки – для навчальних дисциплін «Педагогіка» та «Психологія»; на продуктивному етапі підготовки – для навчальних дисциплін «Методика навчання інформатики», «Теорія та методика профорієнтаційної роботи вчителя інформатики» та пропедевтичної практики; на рефлексивно-корекційному етапі - для навчальних дисциплін «Методика навчання інформатики», «Практика з інформаційних технологій», педагогічна практика. Згідно з викладеним підготовлено навчальні програми модулів названих навчальних дисциплін, які потребують оновлення, програми авторських дисциплін, програми практик, навчальні посібники тощо.