АДАПТАЦІЯ СТУДЕНТІВ-ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ДО УНІВЕРСИТЕТСЬКОГО СЕРЕДОВИЩА ЗАСОБАМИ ВИХОВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - BELYAEVA, N.; BOLOVATSKA, Y. (Витоки педагогічної майстерності, 2017)
Стаття присвячена проблемі вимушеної міграції студентів-переселенців та їхньої адаптації до університетського середовища. У ході дослідження проаналізовано різні сторони підтримки внутрішньо переміщеної молоді та розглянуто найбільш результативні форми, методи і засоби виховної діяльності в умовах вищого педагогічного навчального закладу. З’ясовано, що залучення переселенців до системи виховної діяльності дозволяє їм відчути себе потрібними в новій студентській спільноті, зробити особистий внесок у вирішення соціальних проблем, самореалізуватися через ініціювання проектів і програм.