БРИТАНСЬКИЙ ВПЛИВ НА ПРОФЕСІЙНУ ПІДГОТОВКУ ПРИКОРДОННИКІВ У РЕСПУБЛІЦІ ІНДІЯ - BHINDER, N. (Витоки педагогічної майстерності, 2017)
У статті детально проаналізовано британський вплив на становлення професійної підготовки прикордонників в Республіці Індія. Описано особливості розробки спеціальних курсів для прикордонників та вивчено методи та форми навчання, які використовувалися для підвищення ефективності діяльності персоналу Пенджабських прикордонних військ. Доведено, що низка елементів, описаних у статті, мають суттєве значення для розвитку сучасної системи професійної підготовки прикордонників, а деякі принципи та методи залишаються актуальними і у наш час.