СОЦІАЛЬНА ЗАНЕДБАНІСТЬ ДИТИНИ ЯК ПЕДАГОГІЧНА ПРОБЛЕМА - DENISOVETS, T. (Витоки педагогічної майстерності, 2017)
У статті розглядається сутність виховного впливу сучасної сім’ї на дитину; розкрито причини виникнення категорії соціально занедбаних дітей та досліджено чинники, що негативно впливають на цей процес, і шляхи їх подолання. Проаналізовано умови характерні для так званих неблагополучних сімей, визначено причини, які зумовлюють соціальну занедбаність, розкрито основні особливості дітей, що мають різноманітні проблеми виховного характеру.