МЕТОДИЧНІ ЗАСАДИ «ЕТИМОЛОГІЙ» ІСИДОРА СЕВІЛЬСЬКОГО - SAYBEKOV, M. (Витоки педагогічної майстерності, 2017)
Статтю присвячено методу Ісидора Севільського та методичним засадам, за допомогою яких він написав свою фундаментальну працю. У передмові Ісидор так роз'яснював зміст своєї праці: «Етимологія є походження слів, коли сутність слова або імені розкривається за допомогою пояснення». Саме етимологічний підхід, що вперше застосований у «Диференціях», дозволив Ісидору дошукуватися до першооснов буття, оскільки він виходив з глибокого взаємозв'язку слова та того, що воно означає. Термінологічні вишукування дозволяли використовувати розум у процесі пізнання істини. У «Етимологіях» констатується, що поняття не створюються і не виникають, але лише існують і відкриваються в слові.