КОРЕКЦІЙНО-ЛОГОПЕДИЧНА ПРОГРАМА З ФОРМУВАННЯ МОВЛЕННЄВОЇ ГОТОВНОСТІ ДІТЕЙ СТАРШОГО ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ ДО ШКОЛИ - YAKOVENKO, A. (Витоки педагогічної майстерності, 2017)
У статті розглядається формування мовленнєвої готовності дітей старшого дошкільного віку з мовленнєвими порушеннями до школи за запропонованою логопедичною корекційно- розвивальною програмою. Проведений аналіз результатів корекційної програми у 152 дітей із нормальним мовленнєвим розвитком, фонетико-фонематичним недорозвиненням мовлення та загальним недорозвиненням мовлення показав її ефективність у формуванні кожного з компоненту мовленнєвої готовності.