КЕЙС-ТЕХНОЛОГІЇ У МЕТОДИЧНІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ БІОЛОГІЇ - GRINEVA, M.; GRYTSAI, N. (Витоки педагогічної майстерності, 2016)
У статті кейс‐технології розглядають як освітні технології, засновані на навчанні шляхом вирішення конкретних ситуацій (кейсів). Представлено історію виникнення кейс‐методу та його поширення в освітній галузі. Проаналізовано дефініції кейс‐технологій, запропоновані різними вченими. Вказано основні ознаки кейс‐технологій, зроблено їх порівняння з іншими технологіями навчання. Визначено основні компоненти структури кейсів. Встановлено етапи роботи над кейсами у навчальному процесі. Обґрунтовано значення кейс‐технологій у методичній підготовці майбутніх учителів біології.